dijous, 25 d’octubre del 2007

Fideus a la cassola


Ingredients:

500 gr de fideus
500 gr de costella de porc
2 grans d'all
1 pebrot verd
1 ceba mitjana
1 tomàquet gros i madur
brou o aigua

Poseu una cassola al foc amb oli i feu-hi rossejar la costella, feta a talls petits.
Separeu-la i feu un sofregit amb la ceba i l'all ben picats, el pebrot a trossets i, finalment el tomàquet pelat i esmicolat ben fi. Deixeu que es confiti bé, i afegiu-hi la costella, els fideus i el brou calent, fins que siguin cuits ( de 15 a 20 minuts, aproximadament). Proveu-ho de sal. Han de quedar una mica sucosos.
Com podeu veura és ben senzill i econòmic. Això no vol dir que no hi puguem afegir el que volgueu, salsitxes, pèsols, etc. Tambè, no cal dir-ho, es pot fer el mateix amb peix, o bé amb tots dos components.
Una altra variant la trobarem en la possibilitat de fer, per un costat, el sofregit amb costella i, per l'altre els fideus bullits a part per tal de, quan ja siguin cuits, afegir-ho tot plegat i deixar-ho un xic de temps plegat, rectificant de sal segons gust.