dijous, 25 d’octubre del 2007

Pota i tripa amb cigrons


Ingredients:

1/4 de quilo de cigrons
12 peus i 3 tripes
200 g de botifarra crua
1 cabeça d'alls
200 g de cansalada
1 bitxo
2 fulles de llorer
3 cebes
3 toamàquets picats
1/4 litre de brou de carn
2 pastanages
1 porro
oli i sal

Poseu la nit abans mig quilo de cigrons en remull amb aigua freda.
Feu bullir en una cassola amb aigua la cabeça d'alls, sal i dues fulles de llorer. Quan bulli, afegiu-hi els cigrons remullats. Deixeu-ho bullir dues hores llarges.
En una cassola a part, mentre bullin els cigrons, poseu a escalfar dues cullerades soperes d'oli, la ceba picada i dos trossets de bitxo, fins que tot quedi ben daurat. A continuació afegiu-hi la cansalada i 150g de botifarra crua, tallada a la juliana, i tres tomàquets triturats.
En una altra cassola i durant dues hores llarges, feu coure els peus i les tripes amb aigua, juntament amb la pastanaga, el porro i les herbes. En acabat traieu els peus i les tripes i trosegeu-los.
Afegiu els trosos de peus i tripes a la cassola on hi ha la cansalada amb la llonganissa, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure amb un litre i mig de brou de carn a foc lent durant 10 minuts.
Finalment, barregeu els cigrons amb les tripes i els peus i deixeu-ho a foc lent durant 10 minuts.